27.9.2021 | Blogi

Yrityksen arkea ja prosesseja voidaan sujuvoittaa tehokkailla palkanlaskentaohjelmistoilla. Pelkkä ohjelmistoon satsaaminen ei kuitenkaan riitä, vaan on oltava myös taito ja osaaminen hyöyntää sitä. Me Aallon Rätingillä panostamme siihen, että asiakkaidemme käytössä on tehokkaat ja helppokäyttöiset sähköiset työkalut ja ennen kaikkea ammattitaitoinen osaaminen niiden tukena. Parhaimmillaan tilitoimiston ja yrityksen yhteiskäyttöinen järjestelmä tehostaa toimintaa merkittävästi – erityisesti, kun palkansaajia on paljon.

Jokaisen yrityksen ja organisaation tulee hoitaa henkilöstön palkat ajallaan ja oikein. Aina oman palkanlaskijan palkkaaminen ei ole järkevää, vaan voi olla yrityksen edun mukaista ulkoistaa palkkahallinto ja sujuvoittaa prosesseja tehokkaan ohjelmiston avulla, etenkin jos palkansaajien määrä on suuri. Kun palkkahallintoa hoitaa siihen perehtyneet ammattilaiset, minimoidaan virheiden mahdollisuus ja prosessi tehostuu. Palkkahallinnon ulkoistaminen tuo yritykselle sujuvuutta, selkeyttä ja tasalaatuisuutta, ja hyvä ohjelmisto tehostaa yhteistä toimintaa.

Lue, miksi palkkahallinnon ulkoistamista kannattaa harkita!

Mitä etua on yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäyttöisestä palkkahallintojärjestelmästä?

Hyvillä järjestelmillä toteutettuna palkkahallinnon data ja henkilöstöön liittyvä tieto kertyy helposti hyödynnettäväksi kokonaisuudeksi, josta on apua laajemminkin liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Palkkahallinnon ja HR-osaston hyödyntämä tieto on usein samaa tai toisiaan tukevaa, joten on järkevää, että tietoa käsitellään niin, että se palvelee koko organisaation tarpeita. Kun tilitoimiston palkanlaskijat ja yritys käyttävät samaa järjestelmää, on tiedon kulku sujuvaa ja tehokasta.

Miksi juuri Mepco?

Meillä Aallon Groupissa käytössämme on Mepco HR- ja palkanlaskentajärjestelmä sekä vahva Mepco-osaajien tiimi. Mepco on hyvin integroitavissa useisiin taloushallinto- ja toiminnanohjausjärjestelmiin, jolloin prosessit tehostuvat merkittävästi. ”Mepco HRM-järjestelmä on äärimmäisen monipuolinen ominaisuuksiltaan. Järjestelmä skaalautuu yrityksen tarpeen mukaan ja eri osiot voidaan ottaa jouhevasti käyttöön tarvittaessa”, avaa Marjo Halttunen, Aallon Groupin Mepco-pääkäyttäjä ja projektipäällikkö.

Koko organisaatio hyötyy ohjelmistosta arjessa, kun se palvelee kaikkia palkansaajista esihenkilöihin sekä taloushallintoon. Järjestelmässä voi muun muassa tarkastella reaaliaikaisesti loma- ja poissaolotietoja. Tiedot lomiin, poissaoloihin ja työsuhdemuutoksiin liittyen on helppoa viedä järjestelmään selainpohjaisen Mepco Web-työpöydän kautta, josta saadaan näppärästi myös ajantasaista raportointia liiketoiminnan tueksi. Kun yritys pääsee itse Mepco-järjestelmään, voi palkanlaskentaan tarvittavat materiaalit toimittaa suoraan sinne, eikä turhia välikäsiä tarvita.

Mepco mahdollistaa myös automaattista viestintää, kuten hälytyksiä syntymäpäivistä, kokemusvuosista tai koeajan päättymisestä. Hälytys voidaan tarpeen mukaan ohjata organisaatiossa sille, jolle tieto on tarpeellista, esimerkiksi esihenkilölle.

Miksi Mepco ja Aallon Group?

  • Mepco HR on erittäin monipuolinen ominaisuuksiltaan ja skaalautuu yrityksen tarpeen mukaan
  • Järjestelmä on hyvin integroitavissa useisiin taloushallinto-, HR- ja toiminnanohjausjärjestelmiin
  • Hyvän ohjelmiston ja osaavan käyttäjätiimin avulla virheiden mahdollisuus minimoidaan
  • Yritys voi ulkoistaa myös pelkän palkkahallinnon, jolloin ei tarvitse erikseen investoida ohjelmistoon tai siihen liittyvään kouluttautumiseen
  • Yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäytössä oleva Mepco palvelee erityisen hyvin, kun palkansaajien määrä on suuri – järjestelmä ja tilitoimiston osaaminen tehostavat prosesseja ja sujuvoittavat arkea!
  • Aallon Groupissa asiakkaitamme palvelee suuri joukko ammattitaitoisia Mepco-osaajia, paikallisesti Oulussakin useita ammattilaisia

Kuinka Aallon Groupin Mepco-osaaminen tukee yrityksen palkkahallintoa?

Hyvän ja tehokkaan ohjelmiston lisäksi tarvitaan ammattitaitoinen ja ajantasainen osaaminen ohjelmiston käyttöön. Aallon Groupissa yrityksen palkkahallinnon tukena on suuri Mepco-osaajatiimi, jonka ammattitaitoa päivitetään jatkuvasti. Kun palkkahallinto ulkoistetaan Aallon Groupille, ei yrityksen tarvitse investoida erikseen ohjelmistoon, eikä siihen liittyvään kouluttautumiseen. ”Mepco HR tukee yritysten ja henkilöstöhallinnon prosesseja työsuhteen ohjauksessa ja henkilöstön tietojen hallinnoinnissa. Meillä on myös vahva kokemus erilaisista työehtosopimuksista, projektin johtamisesta ja projektityöskentelystä”, kertoo Halttunen.

Parhaimmillaan hyvä ohjelmisto ja siihen liittyvä ammattitaitoinen osaaminen sujuvoittaa yrityksen palkkahallintoa merkittävästi ja minimoi virheet.

Haluatko Mepco HR-järjestelmän ja sen tueksi osaavan käyttäjätiimin yrityksenne palkkahallinnon tueksi? Jätä tarjouspyyntö, niin otamme yhteyttä!

Tarjouspyyntölomake

"*" näyttää pakolliset kentät

Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja laatii yrityksellesi tarjouksen. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.